Før du køber Hund

Om Hedehuset Et Hundeliv Hvalpe Volpino Italiano Xoloitzcuintle Kontakt

 

Ny Hunde-ejer?

Hvis du aldrig har haft hund før, eller du tidligere har haft en dårlig oplevelse med en anskaffet
hund der ikke levede op til forventningerne, så giv dig tid til at læse dette afsnit!

Mange mennesker tror, at hunde stort set er ens. Nå ja, der er selvfølgelig dem der er ”kloge”, dem der er små og hidsige, dem der er store og farlige, og dem der er rigtig farlige (kamphunde).  De fleste mennesker der skal have hund for første gang, har en tendens til at vælge racen ud fra udseendet og hvad de nu ellers lige har hørt om den ”slags” hunde. Det giver desværre ofte grimme skuffelser og får tit ubehagelige følger, ikke kun for den nybagte hundeejer, men også for hunden. Mange gange er det problemer, der kunne være undgået, hvis den nye ejer havde sat sig lidt ind i tingene på forhånd.

For det første, hvad er en hund i det hele taget? Ja en hvalp er en ting. Den er nuttet og sød og blød. Ok, den tisser på gulvet og jokker rundt i vandskålen, men det kan man da godt overleve et par uger, ikke? Men den lille søde hvalp bliver hurtigt – faktisk meget hurtigt – en stor hvalp. Og store hvalpe kan stadig tisse på gulvet og jokke i vandskålen hvis de ikke har lært hvad der er rigtigt - på den rigtige måde. Store hvalpe kan også gnave i sofaen, vælte potteplanterne, grave i rosenbedet, samt med største lethed spise halvdelen af reolen (inkl. stereoanlægget og cd-samlingen). Hunde der gør sådan noget er ikke dumme hunde, de er ikke mærkelige hunde, de er heller ikke syge eller adfærdsvanskelige hunde – de er bare hunde!

Uden forståelse for det faktum bliver de dog meget let adfærds-
vanskelige, for selvfølgelig er det ikke meningen at hunden skal spise den helt nye mobiltelefon for 3. gang, men hunden ved ikke bedre. Den er ikke fra fødslen ”programmeret” til at vide hvad den må og ikke må. Det skal du som hundeejer lære den! Og det skal læres på den for hunden rigtige måde hvis det skal være til gavn – både for dig og for hunden.

 

Det er et stort arbejde. Det kræver tålmodighed, tid og vilje.
Og frem for alt kræver det at du holder af din hund og kender lidt til netop dens racesærpræg.

Inden du vælger din fremtidige hund skal du være klar over, at der er stor forskel på de forskellige racer. Hvis du er en meget aktiv cyklist med hang til frisk luft med hunden ved siden, så skal du ikke vælge en Engelsk Bulldog for eksempel. Hvis du er slappe-af-menneske med sofapuder i ryggen og kaffe på kanden, så ville det være det rene plageri (både for dig og for hunden) at anskaffe en Boxer. Det er dit ansvar, at du på forhånd har sat dig ind i den nye hunds særpræg og behov. Hunden kan jo ikke forsvare sig, eller forklare dig hvorfor den opfører sig anderledes end det du havde tænkt dig den skulle… Det er en total misforståelse at tro, at en hund – uanset race – vil tilpasse sig sin ejer og sine omgivelser med tiden hvis den bare bliver opdraget, fodret rigtigt og kløet bag øret et par gange om dagen. Du skal vælge den race der passer dig og din familie, så har du det rigtige grundlag for at få den rigtige hund.

 

En vigtig ting du også skal vide noget om, er hvor hunden kommer fra. Det er nemlig ikke ligegyldigt om hunden er købt i en stor kennel hvor hundene går i bure dagen lang, om den er købt hos en hundehandler eller om den er købt i et "stue-opdræt". Hvis du skal bruge hunden til familiehund eller kæledyr til dig selv, så er det yderst vigtigt at den fra fødslen af har fået den rigtige sociale prægning. Besøg de opdrættere der har den ønskede race. Se på hundene og snak med dem. Hvis hundene virker angste eller aggressive, så lad være med at købe en hund det sted. Du kan ikke rette op på en ”ødelagt” hund (det er ofte svært nok for uddannede hundepsykologer og adfærdsterapeuter). Du skal ikke købe hunden af medlidenhed. Det ændrer ikke noget! Husk på, at du ved at købe hunden økonomisk støtter et fortsat opdræt det pågældende sted! Spørg opdrætterne om alt hvad der falder dig ind. En god opdrætter vil besvare dine spørgsmål med åbenhed og ærlighed. Hvis du føler, at opdrætteren forsøger at skjule noget, eller undlader at svare, så lad være med at købe hunden. Som min kloge moster engang sagde til mig: ”En sund hund behøver ingen undskyldninger”.

 

Besøg så vidt muligt flere opdrættere. Lad dig ikke påvirke af, at en opdrætter taler nedsættende og negativt om andre opdrættere eller andre racer. Opdrættere der finder det nødvendigt at anvende metoder som sladder og bagtalelse er ikke gode opdrættere...
Det siger lidt sig selv, og det bør med det samme vække mistillid.
Lad dig ALDRIG presse til at købe en hund af en opdrætter!

Lad for alt i verden være med at købe en hund som impulskøb!
Tænk over det i laaaang tid før du bestemmer dig endeligt.

Sidst, men aldeles ikke mindst… Hvis prisen på en godt opdrættet racehund skræmmer dig, så bør du slet ikke anskaffe dig en hund i det hele taget. Købsprisen for en hund er nemlig kun en lille del af hvad hunden kommer til at koste gennem sit liv. Når du tænker på at købe hund, så tænk også på foder, dyrlægeregninger, legetøj, skader i huset, soveplads, bideting, tæpper, halsbånd og liner, vaccinationer, madskåle, o.s.v.  Hvis ikke du har råd til at betale købsprisen for hunden, har du så i det hele taget råd til at være en god hundeejer?


Og til dig der overvejer at købe eller adoptere et gadekryds. Den koster selvfølgelig ikke det samme i indkøb, men den koster
præcist det samme at eje! Samtidig har gadekrydset den enorme ulempe, at du ikke aner hvad du får for en hund.
(tænk over det ovenstående med at hunden/racen skal passe til dit liv og din mentalitet).

 

En hund er ikke en ting! Den kan ikke bare købes og returneres igen når du ikke gider passe den længere.
Man kan ikke bare aflive en hund fordi man er blevet træt af den, eller fordi den alligevel ikke passede ind i hverdagen.
Problemer med hunden er stort set aldrig hundens skyld – det er næsten altid ejerens skyld!

Men du kan undgå de fleste fejltagelser med lidt omtanke og ansvarlighed!

Held og lykke til dig og din nye ven…

 

 

Om Hedehuset Et Hundeliv Hvalpe Volpino Italiano Xoloitzcuintle Kontakt

 

 

Volpino Italiano volpino italiano Volpino Italiano volpino italiano volpinoer volpinos volpino italiano Xoloitzcuintle Xolo Xoloitzcuintli Xoloitzcuintle Xolo Xolos Xolo Xolox Mexican Hairless xoloer xoloitzcuintle meksikansk hårløs canaan hund Canaan Dog Canaans xolo volpino hvalpe puppies pups puppies dog dogs hund hunde hunde hunde hund dog dogs puppies puppy puppy hvalp hvalp hvalpe volpino italiano xoloitzcuintle xolo xolo canaan dkk dansk kennel klub fci fci dog hund hvalp hvalpe hvalpen puppy xolo hund opdræt opdrætter litter dog hund xolo volpino italiano canaan hund dog xolo volpino volpino italiano puppy hvalp hvalpe kuld kuld opdræt opdrætter skal du have hund hundemad pleje hundemad hvalpemad udstilling hundetræning hundeudstilling udstillingshund hvalpe salg hedehuset hedehuset Hedehuset kennel kennel hunde dog hundeudstilling dkk opdræt hvalp hvalpe spidshund spidshundeklubben myndeklubben spidshunde spidshund spitz volpino italiano hvalpe opdræt hedehuset mete appel bella gemma santa volpino italiano red volpino rød volpino hairless hårløs hund allergi hund allergi hunde hunde og allergi pels pelsløs race race opdræt opdrættervejviser racerepræsentant xolo volpino hvalpe til salg allergi hunde hund hvalp spidshunde urhunde urhunde primitive urhunde om hunde gamle racer hvalpe pels pelsløs pels doggy doggy 2900 happiness 2900 happiness doggy fine silvie bella tina shaggy volpino volpino italiano dkk spidshundeklubben shaggy zaki enzo bella gemma volpino hund hunde hvalpe hvalp puppy litter kuld opdræt dkk hedehuset hedehuset hedehuset's opdrætter volpino italiano xolo meksikansk hårløs mexican hairless pelo liso sin pelo con pelo sin pelo con pelo xolo volpino italiano volpino hvalpe volpino hvalpe volpino bella gemma sille silvie rød volpino hvid volpino champagne volpino volpino hvalpe til salg volpino puppies for sale volpino opdræt pasning af volpino pels volpino fur coat xolo skin xoloitzcuintle volpino italiano volpino volpe bella volpino bon volpino fine volpino beautiful doggy puppy hvalpe volpino italiano xolo hund hund hvalpe sådan hvalpe pasning pleje pasning og pleje hvalpemad pels børste underuld dækhår løbetur hundeskov udstilling hundeudstilling halsbånd renlighedstræning indkaldstræning volpino renlighedstræning gåtur hund hvalpe volpino pasning hvalpe dansk volpino danmark volpino danmarks volpino hunde sjældne hunde sjældne volpino sjælden race urhunde primitive hundeudstilling hvalpe volpino hvalpe bella hvalpe kuld xolo volpino