Diesel og Enzo

Up På vejen igen Succes i Ringen 2900 Happiness Lykken er en Xolo E-Z og Mathilde Hedehusbanden Diesel og Enzo

Efter  27 år med Schæferhunde

Heidi og Michael har to hunde fra Hedehuset. Den ene har de købt, den anden har de fået i udstationering. Den ene er hvid, den anden er rød. Michael har her skrevet lidt om hvordan det
var at gå fra Schæferhunde gennem mange år til Volpinoer... de tanker der lige skulle igennem
hovedet før beslutningen blev taget og hvordan livet er nu med to Volpinoer i huset.


Efter 27 år med schæferhunde, blev det i 2010, efter et familieråd, besluttet at se på en lille hund. Efter søgen på nettet, blev vi enige om at en Volpino kunne være en mulighed. Vi kontaktede Kennel Hedehuset , hvor Mete, netop havde fået et kuld hvide Volpino hvalpe.

Det må siges at være kærlighed ved første kig, da vi mødte Diesel, der var en ud af de 4 små hvide hvalpe, der tog imod os hos Mete og hendes mand Bjarne i deres hjem i Vejen.  Diesel var kun 4 uger gammel og var ganske enkelt ikke til at stå for, han lignede mest af alt en lille isbjørn.  Efter en god snak om Volpinoer fik vi lov til at reservere ham med henblik på køb. Men da vi som nævnt altid havde haft store hunde, og stadig havde en schæfertæve på 13 år, ville vi lige tænke lidt over, om Diesel skulle være vores nye lille hund.  

Da det er mig, der går mest med hundene i vores familie, havde jeg nok en tvivl, om en voksen mand kan gå med en lille hvid hund i snor.  Men efter at vi havde tænkt lidt over sagen, blev vi enige om, at den lille hvide isbjørn skulle flytte ind til os i Solrød. Så vi kontaktede Mete og et køb blev aftalt.

8 uger gl. var Diesel endelig gammel nok til at flytte til Solrød. Vi var heldige, at Mete og Bjarne skulle på hundeudstilling på Sjælland, så vi kunne hente den lille nye i nærheden af vores hjem.

Diesel var jo vokset en del siden vi havde set ham 4 uger tidligere, men han var stadig fantastisk sød. Da vi kom hjem med ham skulle han møde sin nye hundesøster Cille på 13 år. Cille havde aldrig set så lille en hund i sit liv. Men efter lidt snusen, så var lillebror godkendt og kunne flytte ind.

 Diesel fik 1½ år med sin schæfersøster, før vi måtte aflive hende. I mellemtiden var der sket mere nyt i familien, idet vi i foråret 2011 blev opmærksom på, at Mete ville forsøge at få endnu en af de særdeles sjældne røde Volpinoer til landet. Da vi jo var blevet fantastisk glad for det lille nye familiemedlem Diesel, var jeg blevet lidt tændt på, at få en rød Volpino. Jeg syntes, at det kunne være spændene, at have en hund, hvor der kun findes omkring 45 registreret i verden.

Skæbnen ville at Mete kontaktede os for at høre om, vi ville havde en lille rød Volpino udstationeret hos os. Da vi ikke umiddelbart viste, hvad udstationeret indebar, måtte vi lige have en god snak med Mete om, hvorledes det foregår. Kort fortalt, så ejer Mete rettigheder til avl og udstilling med hunden. Vi har så hunden boende hos os, som vores egen på livstid. Dette er aftalt skriftligt på kontrakt.  
Det blev aftalt, at Mete udstationerede Danmarks første røde Volpino hanhund hos os. Og i april 2011 hentede Mete og Bjarne en lille røde Volpino i Italien og kørte ham til Solrød, hvor han så skulle bo hos os.  
Hvis Diesel lignede en lille isbjørn, så lignede den lille røde en rævehvalp på en prik. Den lille nye fik navnet Enzo. Jeg skal love for, at der kom gang i det lille hjem, med de 2 små, der brugte megen tid på at lege med hinanden.


Hvordan har det så været at skifte fra en stor hund til 2 små … fantastisk positivt. Volpinoer er simpelthen nogen af de gladeste og kærligste hunde jeg har mødt – de kan lege med alle hunde fra en kamphund, til nogen på deres egen størrelse. Altid fulde af liv og godt humør og det er altid dejligt at blive modtaget af isbjørnen og ræven, når man kommer hjem. De har lært at gå i snor sammen, og når de løber løs, så kommer de altid når man kalder på dem… næsten, for hvis man snuser til noget spændende, så skal man nok kalde et par gange. Men så kommer de også med en fart, der kan imponere de fleste.  

Vi er blevet meget glade for vores små hunde og kan på det varmeste anbefale et køb af en Volpino.  Jeg kan også varmt anbefale at kontakte Mete i kennel Hedehuset, idet hun virkelig brænder for sine Volpinoer og for at udbrede kendskabet til dem.

Og JA en voksen mand kan sagtens gå med en lille hvid og en lille rød hund i snor.

Hvis du har fået mod på en Volpino, så kan du altid kontakte mig/os via Mete.  

Med venlig hilsen
Michael Hansen
Solrød Strand

(Tusind tak til Heidi og Michael for teksten og de dejlige billeder af deres to Volpinoer!)

 

 

Om Hedehuset Et Hundeliv Hvalpe Volpino Italiano Xoloitzcuintle Kontakt

 

 

 

Volpino Italiano volpino italiano Volpino Italiano volpino italiano volpinoer volpinos volpino italiano Xoloitzcuintle Xolo Xoloitzcuintli Xoloitzcuintle Xolo Xolos Xolo Xolox Mexican Hairless xoloer xoloitzcuintle meksikansk hårløs canaan hund Canaan Dog Canaans xolo volpino hvalpe puppies pups puppies dog dogs hund hunde hunde hunde hund dog dogs puppies puppy puppy hvalp hvalp hvalpe volpino italiano xoloitzcuintle xolo xolo canaan dkk dansk kennel klub fci fci dog hund hvalp hvalpe hvalpen puppy xolo hund opdræt opdrætter litter dog hund xolo volpino italiano canaan hund dog xolo volpino volpino italiano puppy hvalp hvalpe kuld kuld opdræt opdrætter skal du have hund hundemad pleje hundemad hvalpemad udstilling hundetræning hundeudstilling udstillingshund hvalpe salg hedehuset hedehuset Hedehuset kennel kennel hunde dog hundeudstilling dkk opdræt hvalp hvalpe spidshund spidshundeklubben myndeklubben spidshunde spidshund spitz volpino italiano hvalpe opdræt hedehuset mete appel bella gemma santa volpino italiano red volpino rød volpino hairless hårløs hund allergi hund allergi hunde hunde og allergi pels pelsløs race race opdræt opdrættervejviser racerepræsentant xolo volpino hvalpe til salg allergi hunde hund hvalp spidshunde urhunde urhunde primitive urhunde om hunde gamle racer hvalpe pels pelsløs pels doggy doggy 2900 happiness 2900 happiness doggy fine silvie bella tina shaggy volpino volpino italiano dkk spidshundeklubben shaggy zaki enzo bella gemma volpino hund hunde hvalpe hvalp puppy litter kuld opdræt dkk hedehuset hedehuset hedehuset's opdrætter volpino italiano xolo meksikansk hårløs mexican hairless pelo liso sin pelo con pelo sin pelo con pelo xolo volpino italiano volpino hvalpe volpino hvalpe volpino bella gemma sille silvie rød volpino hvid volpino champagne volpino volpino hvalpe til salg volpino puppies for sale volpino opdræt pasning af volpino pels volpino fur coat xolo skin xoloitzcuintle volpino italiano volpino volpe bella volpino bon volpino fine volpino beautiful doggy puppy hvalpe volpino italiano xolo hund hund hvalpe sådan hvalpe pasning pleje pasning og pleje hvalpemad pels børste underuld dækhår løbetur hundeskov udstilling hundeudstilling halsbånd renlighedstræning indkaldstræning volpino renlighedstræning gåtur hund hvalpe volpino pasning hvalpe dansk volpino danmark volpino danmarks volpino hunde sjældne hunde sjældne volpino sjælden race urhunde primitive hundeudstilling hvalpe volpino hvalpe bella hvalpe kuld xolo volpino