Lidt om Volpino

Up Lidt om Volpino Volpino Hvalpe Volpino Fotos

Her kan du læse lidt om racen Volpino Italiano

Den lille italienske ræv er en meget gammel race.
Volpinoen har været brugt siden oldtiden og op gennem middelalderen som vagthund... eller mere korrekt er det nok at sige, som "alarm-hund". De holdt udkig og gav signal til de store mastiff-hunde når fremmede nærmede sig. Volpinoen blev også brugt af hyrderne og kærredriverne på samme måde. Volpinoen vil stadig gerne gøre sig fortjent til titel af "alarmhund" og sidder eksempelvis gerne i en vindueskarm og holder udkig. Det betyder dog ikke, at en Volpino gør konstant sådan som en vagthund kan finde på. Den gør, som beskrevet, når den finder grund til det. Dette betyder også, at det er vigtigt at en ny Volpino ejer lærer sin hvalp hvornår der er grund og hvornår der ikke er grund til at ”slå alarm”. Dette kan den sagtens lære hvis man starter med træningen når Volpinoen er hvalp. Det er en særdeles kvik og begavet lille hund der gerne vil samarbejde.

Volpino Italiano er dog ikke alene blevet brugt som arbejdshund, men også som skødehund, og den rolle har den udfyldt med fornøjelse både for sig selv og sine beundrere siden oldtidens Rom.
Adelen i Italien har holdt Volpinoer som skødehunde og pynt - og dekorative er de i hvert fald.
Af berømte beundrere af racen kan bl.a. nævnes Michelangelo - den største kunstner af dem alle. Det må betegnes som et kompliment for racen!

Volpinoen er en meget lille hund. Den korrekte størrelse for udstillingshunde er: Hanhunde – op til 30 cm, og tæver - op til 28 cm, i skulderhøjden. Vægten er omkring 5 kilo, men kan naturligvis godt være mindre for en lille tæve og mere for en muskuløs hanhund. Men der er under alle omstændigheder tale om en lille hund. En Volpino er dog ikke selv helt klar over sin ringe størrelse og "leger gerne med de store".
Den er nysgerrig, legesyg og robust – så lad bare din Volpino lege med de andre i hundeskoven!

Volpinoen har en kraftig pels. Den ensfarvede hvide pels er klart den mest almindelige. Den findes dog også i både champagne og rød, men specielt den røde er en næsten uddød variant. De hvide Volpinoer er der efterhånden en god bestand af, men de røde er stadig udryddelsestruede. En del hundebøger og sider på nettet beskriver varianten som allerede uddød, men det tror vi nu nok vores røde ræve har noget at skulle sige til… Men rigtigt er det i hvert fald, at den røde variant af Volpinoen nok er verdens sjældneste hund. Smukke er de dog og med den røde pels kommer navnet ”Volpino” rigtig til sin ret!

På trods af den rigelige pels er der ikke meget pelspleje ved en Volpino. Det anbefales, at man ikke bader dem for ofte! Pelsen er en naturlig sund pels der plejer sig selv. Ved at bade dem for ofte ændrer man pelsens struktur og naturlige beskyttelse. Pelsen er i sig selv ”smudsafvisende” og dette kan man ødelægge ved for meget grooming. Børst din Volpino i fældeperioden og når du syntes den trænger (gerne med en karte), men lad være med at klippe i pelsen eller på anden måde ændre på pelsen. Pelspleje på en Volpino er let og simpelt… på trods af den flotte rigelige pels.
Bor man i et område med mange mineraler i grundvandet kan man dog opleve at de hvide Volpinoer får synlige ”tårestriber”. Det ser ikke så smukt ud, men det er blot mineral udfældninger fra øjnene der sætter sig i hårene og bliver synlige med tiden som ”tåre-stenene” opbygges. Det kan afhjælpes ved at rense hårene om øjnene med mellemrum. Det kan i nogle tilfælde også ses om munden (mineraler fra hundens spyt). Det er naturligvis ikke kun Volpinoer der får disse ”tårestriber”. Alle hunde kan få dette, men det ses selvfølgelig tydeligst hos hvide racer.

 

I standarden er racens temperament beskrevet som: temperamentsfuld og livlig, glad og munter.
En fin beskrivelse syntes vi. Specielt "glad og munter" skal fremhæves, da det er en af volpinoens væsentligste træk og det der gør den til den herlige oplevelse den absolut er!
En Volpino Italiano er en super god familiehund. Den er sund og rask, mentalt stabil, legesyg, kærlig - og loyal og hengiven overfor familien.

Volpino Italiano er en af verdens absolut sjældneste hunderacer. Nogle sider på nettet påstår at der kun er 500-600 individer i verden, men dette er ikke rigtigt. Det korrekte tal er snarere 1000-1200. Der er over de senere år avlet meget på Volpinoer i blandt andet Italien og de Skandinaviske lande. Også for meget i nogle tilfælde, da indavl er og bliver den største trussel mod racen. Uerfarne opdrættere der ikke kender linierne bag de hunde de anvender i avl bygger alt for ofte videre på allerede indavlede blodlinier. Andre er blot ligeglade desværre. Det er utrolig vigtigt at man undersøger en hunds aner omhyggeligt inden man påtænker avl på en Volpino. Dette gælder både Italiensk og Skandinavisk opdræt.
Vi har gerne ventet i flere år på at kunne importere den rigtige hund til at indgå i avlen. Titler og ”skønhed” betyder langt mindre end gode aner, og mental og fysisk sundhed. Titler er gode her og nu – og hjælper sikkert på salg af hvalpe… men sunde hunde med gode linier bag sig er til gavn for racen i fremtiden også!
Og Volpinoen er bestemt en bevaringsværdig race. En herlig og livsglad lille hund der fortjener at beholde sin status som en af de sundeste små racer vi har i dag.

Standarden kan læses her!

horizontal rule

 

Om Hedehuset Et Hundeliv Hvalpe Volpino Italiano Xoloitzcuintle Kontakt

 

 

Volpino Italiano volpino italiano Volpino Italiano volpino italiano volpinoer volpinos volpino italiano Xoloitzcuintle Xolo Xoloitzcuintli Xoloitzcuintle Xolo Xolos Xolo Xolox Mexican Hairless xoloer xoloitzcuintle meksikansk hårløs canaan hund Canaan Dog Canaans xolo volpino hvalpe puppies pups puppies dog dogs hund hunde hunde hunde hund dog dogs puppies puppy puppy hvalp hvalp hvalpe volpino italiano xoloitzcuintle xolo xolo canaan dkk dansk kennel klub fci fci dog hund hvalp hvalpe hvalpen puppy xolo hund opdræt opdrætter litter dog hund xolo volpino italiano canaan hund dog xolo volpino volpino italiano puppy hvalp hvalpe kuld kuld opdræt opdrætter skal du have hund hundemad pleje hundemad hvalpemad udstilling hundetræning hundeudstilling udstillingshund hvalpe salg hedehuset hedehuset Hedehuset kennel kennel hunde dog hundeudstilling dkk opdræt hvalp hvalpe spidshund spidshundeklubben myndeklubben spidshunde spidshund spitz volpino italiano hvalpe opdræt hedehuset mete appel bella gemma santa volpino italiano red volpino rød volpino hairless hårløs hund allergi hund allergi hunde hunde og allergi pels pelsløs race race opdræt opdrættervejviser racerepræsentant xolo volpino hvalpe til salg allergi hunde hund hvalp spidshunde urhunde urhunde primitive urhunde om hunde gamle racer hvalpe pels pelsløs pels doggy doggy 2900 happiness 2900 happiness doggy fine silvie bella tina shaggy volpino volpino italiano dkk spidshundeklubben shaggy zaki enzo bella gemma volpino hund hunde hvalpe hvalp puppy litter kuld opdræt dkk hedehuset hedehuset hedehuset's opdrætter volpino italiano xolo meksikansk hårløs mexican hairless pelo liso sin pelo con pelo sin pelo con pelo xolo volpino italiano volpino hvalpe volpino hvalpe volpino bella gemma sille silvie rød volpino hvid volpino champagne volpino volpino hvalpe til salg volpino puppies for sale volpino opdræt pasning af volpino pels volpino fur coat xolo skin xoloitzcuintle volpino italiano volpino volpe bella volpino bon volpino fine volpino beautiful doggy puppy hvalpe volpino italiano xolo hund hund hvalpe sådan hvalpe pasning pleje pasning og pleje hvalpemad pels børste underuld dækhår løbetur hundeskov udstilling hundeudstilling halsbånd renlighedstræning indkaldstræning volpino renlighedstræning gåtur hund hvalpe volpino pasning hvalpe dansk volpino danmark volpino danmarks volpino hunde sjældne hunde sjældne volpino sjælden race urhunde primitive hundeudstilling hvalpe volpino hvalpe bella hvalpe kuld xolo volpino